چربی ها و مصرف آن در دوران بارداری
مصرف چربی در بارداری یکی از مواردی است که باید به آن توجه کرد. چربی ها به دو نوع چربی های مفید و چربی های مضر تقسیم بندی میشوند، در این مقاله به بررسی این موضوع می پردازیم.
چربیهای مفید (خوب): چربیهای غیر اشباع عنوان چربیهای خوب (مفید) را کسب کردهاند زیرا این مواد سطح کلسترول مفید (HDL) در خون را بالا میبرند. این چربیها در روغنهای نبات، آووکادو، آجیل، زیتون و غذاهای گیاهی دیگر موجود هستند.
چربیهای مضر (بد): چربیهای مضر شامل کلسترول، چربیهای اشباع و چربیهای هیدروژن هستند که به آنها چربیهای ترانس نیز گفته میشود. کلسترول و چربیهای اشباع در غذاهای مشتق شده از حیوانات مثل گوشت پرچربی، بیکن، کره، زردهی تخم مرغ، و لبنیات پرچرب وجود دارد. بله درست فهمیدهاید در همهی خوراکیهای خوشمزه! این چربیها میتوانند با بالا بردن سطح کلسترول مضر (LDL) و کاهش سطح HDL به قلب شما آسیب وارد نمایند. شما میتوانید به آسانی و با استفاده از لبنیات کم چرب، گوشت قرمز لخم و مرغ و ماهی، و محدود کردن مصرف تخم مرغ به یک عدد در روز و حذف یا کاهش مصرف کره، از تجمع این چربیهای مضر در بدنتان جلوگیری نمایید.
نوع دیگری از چربی در بارداری که باید از آن اجتناب نمایید، چربیهای هیدروژنه هستند، این مواد دارای چربیهای ترانس میباشند. این دسته از چربیها برای قلب حتی از چربیهای اشباع یا کلسترول نیز مضرتر هستند.
در حال حاضر دستورالعمل های رژیم غذایی توصیه میکنند که از دریافت چربیهای هیدروژنه تا حد امکان دوری نمایید و این مصرف را به تنها چند گرم در روز محدود نمائید. اما این کار آسانی نیست: چربیهای هیدروژنه معمولا جزء مواد تشکیل دهندهی مواد غذایی صنعتی مثل کیکها، سیبزمینی سرخ کردهی فست فودها و مرغ سوخاری است.
اگر بسته بندی یک مادهی غذایی نشان نمیدهد چند گرم چربی ترانس در آن وجود دارد، باید به دنبال کلمهی " روغن نباتی هیدروژنه" بگردید. بهترین روش برای کاهش دریافتی چربیهای ترانس، کاهش مصرف خوراکیهای صنعتی و فست فودها و مصرف بیشتر غذاهای فرآوری نشده است.
چند نکته در خصوص مصرف چربی در بارداری
زنان باردار باید مصرف هر نوع روغن نباتی را قطع کنند؛ بهویژه روغنهایی که به اسم کلزا یا آفتابگردان در بازار وجود دارد. زیرا اغلب روغنهایی که تحت نامهای روغن آفتابگردان و کنجد و... در بازار به فروش میرسند اغلب طبیعی نیستند. بنابراین خانمها باید از یک جای مطمئن و استاندارد روغن آفتابگردان یا روغن کنجد تهیه کنند.زنان بهتر است در رژیم غذایی خود از روغن کنجد برای تفت دادن مواد غذایی و از روغن زیتون یا هسته انگور در طبخ غذای خود استفاده کنند.
از مصرف غذاهایی همچون کوکو سبزی و کوکو سیب زمینی در دوران بارداری خودداری کنید. همچنین آش و قرمهسبزی غذاهای مهلکی برای کبد هستند مخصوصا برای خانمهایی که مبتلا به کبد چرب هستند.
منبع: سایت ستاره
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}